Taneční filmy

Netflix v roce 2023: Taneční filmy, seriály a dokumenty

Taneční filmy, seriály a dokumenty, které jsou dostupné na streamovací službě Netflix v roce 2023. Tady je aktuální seznam 45 titulů.

Jaké filmy s taneční tématikou nabízí Netflix v roce 2023? Letošní rok se sice pomalu chýlí ke konci, to ale neznamená, že právě teď není vhodný čas na taneční film, seriál nebo třeba dokument.

Netflix je v roce 2023 bohatý na tanec

Netflix v současné době nabízí přehršel položek ke streamování, ať již ze své nebo z cizí produkce. Abyste nemuseli sami s jeho vyhledávacím algoritmem bojovat, připravili jsme pro vás seznam aktuálně dostupných titulů. Ke každému z nich přidáváme i odkaz na Českou filmovou databázi včetně hodnocení. To u tanečních titulů tradičně nebývá nijak vysoké, protože laická veřejnost nedokáže většinou ve filmech dostatečně ocenit nejrůznější taneční vystoupení, ať už jde o choreografie nebo improvizaci. To ale nás tanečníky a fanoušky tance rozhodně neodradí.

Takže kdo má chuť na nějaký taneční film, dokument, seriál nebo dokonce reality show z nabídky streamovací platformy Netflix v roce 2023?

Netflix a taneční filmy 2023

Backstage (2018)

ČSFD 34 % / Trailer

Film, natočený slovenskou a českou produkcí. Hlavními hrdiny jsou Mary a Buddy, kteří milují Street Dance. Společně s jejich skupinou se dostanou do velké televizní taneční soutěže. Což sice může znamenat splnění jejich velkého snu, ale také to s sebou nese nečekané zkoušky a překážky. Podaří se jim je překonat?

Battle (2018)

ČSFD 53 % / Trailer

Norské drama o tanečnici Amalii, připravující se na taneční soutěž. Její život se ale obrátí vzhůru nohama, když její otec zbankrotuje a jsou tak nuceni se přestěhovat. Zdrcená dívka potká hip-hopového tanečníka Mikaela, který jí pomůže znovu získat ztracenou chuť k tanci.

Battle: Freestyle (2022)

ČSFD 28 % / Trailer

Amaliina a Mikaelova taneční skupina se kvalifikovala do Break the Cypher Paris. To v ní samozřejmě vzbudí vlnu nadšení, která trochu opadne setkáním s matkou, se kterou se již dávno odcizily …

Bhangra Paa le (2020)

ČSFD (nedostatek hodnocení pro procenta) / Trailer

Indický taneční film, který nás provádí dvěmi generacemi Bhangra tanečníků: dědečka Kaptaana a jeho vnuka Jaggi Singha. Bývalý voják a tanečník Kaptaan je Jaggiho hrdinou, a jeho snem je rozšířit Bhangru do světa. Je tu ale malý problém: k hlavnímu pohybu, „jhoomar“, je dle dědečka potřeba, aby byl tanečník zamilovaný.

Dance Hall (1950)

ČSFD (nedostatek hodnocení pro procenta) / Trailer

Film se točí kolem čtyř mladých žen, které ubíjí jejich nikdy nekončící práce v továrně. Aby unikly před její monotónností, tráví večery v Chiswickově paláci, místní tančírně, kde dovádějí na parketu a zažívají problémy se svými partnery.

Dancing Queens (2021)

ČSFD 53 % / Trailer

Film je švédské komediální drama o Dylan Pettersenové, která chce být profesionální tanečnicí. Když jí přemluví, aby týden uklízela v drag clubu Queens, nic si od toho neslibuje, ale Viktor, hlavní tanečník a choreograf klubu si všimne jejího talentu. Oba by chtěli, aby Dylan se skupinou vystupovala. Je tu jen jeden problém: Dylan je žena, a oni jsou všichni muži, převlečení za ženy.

Dita von Teese v pařížském kabaretu Crazy Horse (2009)

ČSFD (nedostatečný počet hodnocení) / Trailer

Vystoupení legendy burlesque show, Dity Von Teese, plné tance, smyslných písní a zářivé módy.

Feel The Beat (2020)

ČSFD 56 % / Trailer

Sebestředné April vlastním přičiněním nevyjde konkurz na Brodwayi, a tak se potupně vrací zpět do svého rodného města. Tam začne trénovat taneční skupinu nesourodých děvčat, které má dovést k vítězství v taneční soutěži. A protože součástí tance musí být i sama učitelka, hodlá z toho vyždímat, co se dá.

Flashdance (1983)

ČSFD 64 % / Trailer

Alex je přes den svářečka, ale po nocích tančí v baru a doufá, že se jednoho dne dostane na konzervatoř a stane se opravdovou tanečnicí. Legendární taneční film známý i pro svou vůbec první streetdancovou filmovou scénu.

Full Out 2: You Got This! (2020)

ČSFD 40 % / Trailer

Ženský gymnastický tým Oklahomské univerzity přišel o svou nejlepší gymnastku. Dívky jsou dost demotivované, ale díky Riley, místní b-girl, zapojí do své sestavy některé breakdancové techniky a získají zpět své sebevědomí a chuť závodit.

Going For Gold (2018)

ČSFD 34 % / Trailer

Americká teenagerka Emma se s tátou přestěhuje do Austrálie. Když je místní gymnastický klub neprávem diskvalifikován, založí s děvčaty tým roztleskávaček. V něm využije taneční a gymnastické dovednosti všech členek a postaví se nepřátelskému týmu v roztleskávačské soutěži.

Hříšný tanec (1987)

ČSFD 77 % / Trailer

Mladá dívka, které nikdo neřekne jinak než Baby, přijede s rodinou na letní prázdniny do honosného letoviska. Tam narazí na Johnnyho, tanečníka divokého, až „hříšného“ tance. Když jeho spolutanečnice Penny zjistí, že je těhotná a chce jít na potrat, rozhodnou se, že s Johnnym místo ní zatančí Baby. A během následného tréninku se do sebe oba zamilují … O Hříšném tanci jsme psali na našem blogu.

Kája + Oliva tančí jako o život (2022)

ČSFD 16 % / Trailer

Kája a Oliva touží tančit balet, ale hodiny baletu neplní jejich očekávání. Vzhledem k jejich revoltě mají vystoupit jako chobotnice na velkém tanečním festivalu, ale dívky se rozhodnout tento plán trochu pozměnit.

Křehké jako křišťál (2022)

ČSFD 47 % / Trailer

Španělské drama, sledující přátelství, které se vyvíjí mezi dvěma baletkami: Irene, která se po sebevraždě hlavní primabaleríny dostane na její místo, a Aurory, nejisté a plaché tanečnice, na kterou vždy tlačila její matka. Obě dívky spolu před nehostinným světem utíkají do vlastního vysněného, kde jim nikdo a nic nemůže ublížit.

La tribu (2018)

ČSFD 63 % / Trailer

Fidel García Ruiz dal výpověď 300 lidem, zažil si velmi trapný okamžik, který ještě unikl na internet, a k tomu se objevila jeho biologická matka. To, že ho následně srazil autobus, by byla jen třešnička na dortu. Ale Fidel to přežil, a jen ztratil paměť. Takže se ho matka ujala, a přivedla ho do své ženské taneční skupiny: a kdo by to řekl, Fidel má talent!

Láska na špičkách (2021)

ČSFD 41 % / Trailer

Bývalá primabalerína Tereza rekonstruuje starý mlýn po babičce a vede přitom kroužek pohybové výchovy na místní škole. Její manželství prochází krizí a kroužek se má rušit, ale to by nebyla energická a věčně optimistická baletka, kdyby se s tím vších nezkusila porvat. A když jí ještě do cesty vstoupí tým dobrovolných hasičů a taneční soutěž, má teprve o zábavu postaráno.

Letní kemp (2021)

ČSFD 45 % / Trailer

Muzikál plný tance a písniček o chlapci Willovi, který jede proti jeho vůli na letní církevní tábor. V kempu najde ke svému překvapení nejen přátele, ale i lásku a pocit sounáležitosti.

Mákni! (2020)

ČSFD 55 % / Trailer

Když se Quinn Ackermanová dozví, že přijetí na vysokou školu jejích snů závisí na jejím výkonu na taneční soutěži, dá dohromady nesourodou skupinu nezkušených tanečníků, aby se postavila nejlepšímu týmu na škole. A musí se sama rychle naučit tančit.

Na špičkách (2018)

ČSFD (nedostatečný počet hodnocení)

Mladá italská dívka touží po tom, stát se tanečnicí, ale když její otec vstoupí do jiného drogového klanu, musí se svou matkou najít cestu, jak se učit tančit potají.

Pomáda (1978)

ČSFD 82 % / Trailer

Sandy s Danny se potkali o prázdninách a prožili spolu krásné léto. Když se ale potkají ve škole, všechno je jinak: školní party mají tvrdá pravidla, a oba milenci tápou v tom, jak se k sobě chovat. Jeden z nich se bude muset změnit, aby vše pasovalo, jak má.

Poprask v kabaretu (1954)

ČSFD 50 % / Trailer

Francouzsko-italská komedie o komisaři mravnostní policie, který se doslechne o novém připravovaném čísle v místním divadle. Při kontrole si jej však ředitel divadla splete s hercem a komikem, a nabídne mu roli v nemravné hře.

Step Sisters (2018)

ČSFD 48 % / Trailer

Jamilah, která je prezidentkou spolku a kapitánkou úspěšné stepové skupiny, se chce dostat na Harvard. Reputace její školy je ale pošramocena a aby ji pomohla zachránit, musí naučit sesterstvo pártychtivých děvčat, jak stepovat, a pomoci jim vyhrát taneční soutěž.

Tancuj! (2021)

ČSFD 50 % / Trailer

Tancuj je taneční drama z Jihoafrické republiky. Talentovaná pouliční tanečnice z Umlazi se musí postavit svému strachu a protestům své rodiny, aby mohla následovat své životní sny a vyhrát se svou skupinou taneční soutěž.

Tanec v srdci (2020)

ČSFD 54 % / Trailer

Talentovaná baletka Katya na sobě tvrdě pracuje, aby se dostala na baletní akademii v New Yorku a získala na ní stipendium. Narazí ale na skupinu pouličních Hip Hop tanečníků a zjistí, že tancem může vyjádřit své city a emoce. Nový styl jí úplně pohltí.

Yeh Ballet (2020)

ČSFD 72 % / Trailer

Indický film podle skutečných událostí vypráví o dvou chudých mladících, kterých si všimne výstřední baletní mistr. Oba musí čelit odmítání a předsudkům vlastních rodin.

Netflix a animované taneční filmy 2023

Balerína (2016)

ČSFD 73 % / Trailer

Félicia je sirotek s neskutečnou vášní pro tanec. S pomocí svého kamaráda, vynálezce Victora, se jí podaří uprchnout ze sirotčince. Společně se vydají do Paříže, kde se Félicia pokusí splnit si svůj sen a stát se skvělou balerínou. Ale nebude to tak jednoduché, jak si z počátku myslela.

Barbie a růžové balerínky (2013)

ČSFD 53 % / Trailer

Kristyn je baletka, která se po vyzkoušení zvláštních růžových balerínek přenese do kouzelného baletního světa. Kromě toho, že v něm všichni tančí, se tam ale nachází i zlá Sněžná královna. A porazit se dá opět jen a pouze tancem!

Barbie: Velké město, velké sny (2021)

ČSFD 70 % / Trailer

Barbie Roberts vyráží z Malibu přímo na Broadway na letní herecký festival plný tance a zpěvu. K jejímu překvapení se tam spřátelí s dívkou, která se jmenuje stejně jako ona, a má i stejné ambice! Dokáže jejich přátelství překonat vzájemnou rivalitu?

Dance And Sing With True (2018)

ČSFD (nedostatek hodnocení pro procenta) / Trailer

Dětský pořad o 11 písních, které pomocí roztomilých animovaných postaviček vybízí děti k tomu, aby tančily.

Riverdance: Animované dobrodružství (2021)

ČSFD 55 % / Trailer

Mladému irskému chlapci Keeganovi zemřel dědeček, známý tanečník. Snaží se se svou ztrátou vyrovnat, a společně s kamarádkou Moyou se dostane do kouzelného světa, kde se naučí o tanci Riverdance, a o nebezpečí, které pro něj znamená tajemný Lovec.

Trollové (2016)

ČSFD 61 % / Trailer

Barevný příběh o skřítcích, kteří milují hudbu a zpěv. Kazí jim to jen zlí Bergeni, kteří věří, že jim štěstí přinese jen, pokud skřítky sní. Dokáží je trollíci Poppy s Větvíkem přesvědčit, že štěstí nepřichází zvenčí, ale zevnitř nás samotných?

Trollové: Světové turné (2020)

ČSFD 56 % / Trailer

Poppy se dozví, že kromě jejich kmene, Popových trollů, existují i jiné: Techno trollové, Country trollové, Hard rockoví trollové. Právě těm posledním vládne královna Bárbra, která chce, aby se všude hrál jen hard rock. A tak Poppy se svým týmem vyrazí na cestu za ostatními kmeny, aby se spojili a společnými silami Bárbru zastavili.

Zpívej (2016)

ČSFD 72 % / Trailer

Koala Buster Moon chce zachránit své divadlo před krachem, a tak vyhlásí velkolepou pěveckou soutěž. Dojde ale k chybě, a hlavní cena, kterou na plakátu slíbí, je omylem mnohem vyšší, než jak zamýšlel. Přihlásí se mu snad celé město, a on musí dál předstírat, že je vše v pořádku. Vybraní účastníci show se mezitím učí tančit, hrát na hudební nástroje a chtějí ze sebe vydat jen to nejlepší s vidinou zářné budoucnosti.

Netflix a taneční seriály, dokumenty, reality show 2023

Baby Ballroom (2017-2018)

ČSFD (nedostatečný počet hodnocení) / Trailer

Britský dokument o tom, jak to chodí ve světě dětských společenských tanců, tvrdých učitelů, hrdých rodičů a dětí, snažících se o vítězství za každou cenu. Ukazuje tvrdou práci, nervozitu před vystoupením, i dlouhé přípravy na něj. Seriál má dvě série s celkem 15 epizodami. 

Dance 100 (2023)

ČSFD 63 % / Trailer

Reality show, která je zaměřena na Street Dance, resp. choreografy Street Dance. Ti se snaží vymyslet co nejpropracovanější choreografie s postupně se zvyšujícím počtem tanečníků. O reality show Dance 100 jsme napsali samostatný článek.

Dance Monsters: A Dance Competition (2022)

ČSFD (nedostatečný počet hodnocení) / Trailer

15 tanečníků, 3 porotci a 250 000 dolarů výhra? Znělo by to jako klasická talentová show, ale zdání klame. Porota totiž nevidí, jak tanečníci přímo vypadají, ale hodnotí jejich tanec, přenášený z jejich těl rovnou na animované 3D příšerky. Všichni jsou výborní a roztomilí, ale výherce může být jen jeden.

Dancing Queen (2018)

ČSFD 70 % / Trailer

Osmidílná série, věnovaná Justinu Johnsonovi alias Alysse Edwardsové, učiteli tance, který se večer mění na známou hvězdu travesti show. Seriál sleduje Alyssin život, včetně výuky tance, soutěží a vůbec dění kolem jejího dětského tanečního týmu.

Hot Chocolate Nutcracker: Klasika v novém podání (2020)

ČSFD (nedostatečný počet hodnocení) / Trailer

Dokument sledující Debbie Allenovou a přípravu její taneční skupiny na každoroční vystoupení „Hot Chocolate Nutcracket“ – „Čokoládového Louskáčka“.

I Am A Dancer (1972)

ČSFD (nedostatečný počet hodnocení) / Trailer

Dokument, zpracovávající portrét excelentního baletního tanečníka Rudolfa Nureyeva, jeho techniky, přípravu a odhodlání.

Jennifer Lopez: Poločas (2022)

ČSFD 61 % / Trailer

Nahlédnutí do života Jennifer Lopez. Ta v dokumentu vzpomíná na tvrdé tréninky, svou kariéru, tlak veřejnosti a tisku, a jak to vše zvládala.

Krasotinky (2020)

ČSFD 61 % / Trailer

Baletní škola Archer vítá novou baletku Neveah poté, co byla Cassie, její předchůdkyně, strčena ze střechy budovy a upadla do kómatu. Seriál má deset epizod, a je to drama, zahrnující policejní vyšetřování a pátrání po tajemném útočníkovi a jeho motivu.

Nespoutaný rytmus (2022)

ČSFD (nedostatečný počet hodnocení) / Trailer

Osmidílný seriál z Kolumbie, o dvou tanečnicích Antonie a Karině, které nemají společného téměř nic, jen lásku k tanci. Jejich cesty se střetávají na parketu i mimo něj, a jejich touha po úspěchu je vede do temných zákoutí duše.

Pohyb (2020)

ČSFD 75 % / Trailer

Pětidílný dokument od Netflixu o výjimečných tanečnících a choreografech z celého světa. Představuje jejich perspektivu na pohyb, jak ho vnímají a co s jeho pomocí vyjadřují.

Show Dancer (2020)

ČSFD (nedostatečný počet hodnocení) / Trailer

Dánský dokument o bývalé taneční hvězdě Lassemu. Lasse se dostal do vězení, a snaží se z toho vykřesat co nejvíce: zbavit se závislosti na drogách a začít po propuštění nový, zdravější a lepší život.

We Speak Dance (2018)

ČSFD (nedostatečný počet hodnocení) / Trailer

Profesionální tanečnice Vandana Hart cestuje po světě a učí se tradiční a urban taneční styl od místních expertů. Seriál nás v pěti epizodách zavede do Laosu, Vietnamu, Bejrútu, Bali a do Paříže.

Co si z nabídky vybereme my?

Za našeho seznamu je jasně patrné, že Netflix se snaží, v roce 2023 patrně více než kdy dřív. Žádná jiná streamovací platforma nenabízí tolik tanečních titulů (i když některé z nich jsou pochopitelně taneční jen okrajově). A co bychom si ze všech titulů vybrali my?

Netflix udělal v roce 2023 všem tanečníkům radost sérií Dance 100. I ta má své chybky, jinak ji ale rozhodně doporučujeme shlédnout (viz naše recenze). Česko-slovenský film Backstage také není vůbec špatný, a to navzdory velmi nízkému hodnocení na ČSFD. Flashdance, Hříšný tanec nebo Pomáda, to jsou klasiky, které by alespoň jednou za život měl shlédnout každý tanečník. Balerína je sice animovaný snímek, i tak je ale pravidelně zařazovaný mezi nejlepší taneční filmy vůbec.

Jednoduše řečeno, každý tanečník, každá tanečnice i každý fanoušek tance si na Netflixu najde to své. A to je dobře :-)

Recent Posts

World Of Dance: Největší světová taneční značka je už i v ČR

World Of Dance - přední světová značka tanečních soutěží a televizních reality show už oficiálně působí i v Česku. Pojďme…

20/12/2023

50 let Hip Hopu: Cesta plná příběhů, které změnily taneční svět

Hip Hop slaví 50. výročí svého vzniku. Nejen pro tanečníky je to významný milník. Co nám uplynulých 50 let Hip…

12/08/2023

Děti a pohyb v roce 2023: Taneční kroužek je nejlepší volba

Jak jsou na tom v roce 2023 děti a pohyb? A proč je taneční kroužek velmi často ideální volba, jak…

01/08/2023

Summer hity 2023: Devadesátky jsou zpět a určitě vás roztancují

Letní hudební hity roku 2023 se vrací do 90. let a to nás moc baví. Pojďte si zatancovat na ty…

20/07/2023

Pohybem ke zdraví: Zdravotní benefity tance, které byste nečekali

Tanec je zábava a radost. Kromě toho ale tancování poskytuje zdravotní benefity, o kterých možná nemáte tušení. Proč se vyplatí…

10/07/2023

Dance 100: Taneční reality show na Netflixu

Netflix uvedl novou taneční reality show zaměřenou na Street Dance s názvem Dance 100. O čem je a stojí za…

18/04/2023

Přihláška do kroužku

[fruitful_btn color="primary" width="100%" size="extra-large" icon="fas fa-chevron-circle-right" icon_position="left" link="https://www.331.cz/prihlaska/streetdance-kids/"]VYPLNIT PŘIHLÁŠKU[/fruitful_btn]

Další taneční kurzy

Hledáte něco jiného? V 331 Dance Studiu Olomouc najdete taneční kroužky a taneční kurzy pro všechny věkové kategorie.

[fruitful_btn color="secondary" width="100%" size="small" icon="fas fa-chevron-circle-right" icon_position="left" link="https://www.331.cz/tanecni-kurzy"]VYBRAT JINÝ KURZ[/fruitful_btn]

Přihláška do kurzu

[fruitful_btn color="primary" width="100%" size="extra-large" icon="fas fa-chevron-circle-right" icon_position="left" link="https://www.331.cz/prihlaska/streetdance-styles/"]VYPLNIT PŘIHLÁŠKU[/fruitful_btn]

Další taneční kurzy

Hledáte něco jiného? V 331 Dance Studiu Olomouc najdete taneční kroužky a taneční kurzy pro všechny věkové kategorie.

[fruitful_btn color="secondary" width="100%" size="small" icon="fas fa-chevron-circle-right" icon_position="left" link="https://www.331.cz/tanecni-kurzy"]VYBRAT JINÝ KURZ[/fruitful_btn]

COVID-19

[fruitful_btn color="primary" size="large" link="#uvodni-slovo"]Úvodní slovo[/fruitful_btn]
[fruitful_btn color="danger" size="large" link="#opatreni"]Aktuální opatření[/fruitful_btn]
[fruitful_btn color="danger" size="large" link="#aktualni-informace"]Aktuální informace[/fruitful_btn]
[fruitful_btn color="primary" size="large" link="#odkazy"]Odkazy[/fruitful_btn]