Taneční soutěže

StarDance aneb Když hvězdy tančí: Rekapitulace uplynulých deseti sezón

Celkem 88 tanečních osobností se představilo v uplynulých 10 sezónách televizní taneční soutěže StarDance aneb Když hvězdy tančí.

Shrnutí deseti řad StarDance aneb Když hvězdy tančí

Na podzim uplynulého roku jsme byli tak trochu zklamaní, že jsme se na obrazovkách České televize nedočkali další řady oblíbené taneční soutěže StarDance aneb Když hvězdy tančí. První týdny letošního roku roku byly v tomto ohledu ale příznivější. Dozvěděli jsme se, že jedenáctá řada v roce 2021 bude.

V uplynulých deseti řadách taneční show StarDance aneb Když hvězdy tančí se vystřídalo celkem 88 osobností. Ty se pod drobnohledem svých tanečních partnerů učily styly jako je vášnivé tango, ohnivá samba či elegantní waltz. Kdo si získal srdce diváků i přes neúspěch v očích poroty a kdo se nakonec protančil do finále?

2006 – První řada

První řada byla pro všechny velkým neznámým. Spojení zajímavých osobností, tance a pořádné show však brzo všechny přesvědčilo, že bude o co stát. V první řadě zaujala Mahulena Bočanová s Jaroslavem Kunešem, kteří ovšem museli ze soutěže odstoupit kvůli zranění partnera.

Velkým favoritem byl Václav Vydra s Petrou Kostovčíkovou, kteří se protančili až do finále. Historicky prvními vítězi StarDance aneb když hvězdy tančí se však nakonec stali herec Roman Vojtek a tanečnice Kristýna Coufalová z taneční školy Coufalovi Olomouc. Z toho jsme měli velkou radost.

2007 – Druhá řada

Druhá řada byla plná potu a dřiny, ale i radosti a překvapení. Mezi osobnosti tohoto roku patřily komentátor Robert Záruba či herec Michal Dlouhý. Legendární tréninkové „gatě“ Jiřího Schmitzera se staly ikonou této řady a pomohly herci vytančit si třetí místo.

Titul krále a královny tanečního parketu nakonec zaslouženě získal akrobatický lyžař a olympionik Aleš Valenta a tanečnice Iva Langerová.

2008 – Třetí řada

Třetí řada pořadu StarDance aneb Když hvězdy tančí se nesla v duchu zranění a zdravotních neduhů, kvůli kterým se muselo odstupovat ze soutěže. Diváci drželi palce šikovné Zuzaně Norisové a rádi se bavili Jaromírem Bosákem, který si svůj tanec vždy užil a předvedl pořádnou show.

Největšími oblíbenci byli však divadelní a filmová herečka Dana Batulková a tanečník Jan Onder. Tato dvojice pravidelně sklízela úspěch od poroty i od diváků, kteří je nakonec poslali až na první místo.

2010 – Čtvrtá řada

Ani čtvrté řadě se nevyhnuly zdravotní komplikace účastníků. Taťjanu Medveckou nahradila Aneta Langerová, která se stala obrovským překvapením. Aneta se probojovala až do finále, kde soutěžila s Pavlem Křížem a jeho partnerkou Alicí Stodůlkovou.

Herec si nakonec ve finálovém tanci od poroty odnesl skoro samé desítky. Diváci jeho taneční kreace podpořili svými hlasy, a Pavel Kříž se tak stal vítězem čtvrté řady.

2012 – Pátá řada

Pátý ročník ukázal, že sportovci to umí nejen ve svých disciplínách, ale i na tanečním parketě. Do finále se totiž protančili hokejista Martin Procházka a atletka Kateřina Baďurová. Vítězkou se nakonec stala Kateřina Badurová se svým partnerem Janem Onderou, pro kterého to byla již druhá výhra v taneční show StarDance aneb Když hvězdy tančí.

2013 – Šestá řada

Šestá řada nabídla divákům taneční boj herců, zpěváků, modelek a sportovců. Miss Taťána Kuchařová tančila po boku partnera Jana Ondery, se kterým se dostala až do finále. Tento pár však porazila Anna Polívková s Michalem Kurtišem. Ti získali srdce nejen diváků, ale i svá navzájem.

2015 – Sedmá řada

V sedmém ročníku StarDance aneb Když hvězdy tančí soutěžily osobnosti jako Kateřina Cajthamlová či Leoš Mareš. Bavičem této řady byl Lukáš Pavlásek, který dokázal rozesmát nejen svou taneční partnerku, ale i diváky. Ti se mu za to odvděčili svými hlasy, které ho poslaly až do finále.

V historicky prvním tříčlenném finále nakonec zvítězila herečka Marie Doležalová a tanečník Marek Zelinka. Tento pár měl po pořadu štěstí i v lásce a přivítal na svět dcerku Alfrédu.

2016 – Osmá řada

V osmé řadě se objevila Olga Šípková či zpěvačka Anna K. Miláčkem diváků se však stal Zdeněk Piškula. Ten ukázal, že pod vedením partnerky Veroniky Lálové dokáže zvládnout i složité taneční kroky. Z mladíčka rázem vyrostl v může, získal si přízeň všech divaček a nakonec se mohl chlubit titulem krále tanečního parketu právě Zdeněk Piškula.

2018 – Devátá řada

Devátý ročník byl soubojem především herců a zpěváků. Hned na začátku řady musel Václava Koptu nahradit Richard Genzer. Do závěrečného kola se pak dostal pětibojař David Svoboda, herečka Pavla Tomicová a herec Jiří Dvořák.

Ten spolu s tanečnicí Lenkou Norou Návorkovou zatančil jive, kterým ohromil nejen porotu, ale i diváky. I z vítězství devátého ročníku StarDance aneb Když hvězdy tančí mohla těšit nejen Lenka, ale i Jiří Dvořák, kteří dohromady tvořili velmi elegantní pár.

2019 – Desátá řada

Mezi nejsympatičtější páry desáté řady patřil Matouš Ruml a Natálie Otáhalová. Velkým překvapením se stal Jakub Vágner, který ukázal, že se parketu rozhodně nebojí. Palce mohli držet i příznivci sportu biatlonistce Gabriele Koukalové.

Mladší generaci svým tanečním umem oslovil YouTuber Karel „Kovy“ Kovář. Vítězkou jubilejní desáté řady se však stala česká herečka Veronika Khek Kubařová se svým tanečním partnerem Dominikem Vodičkou.

StarDance aneb Když hvězdy tančí 2021

Přípravy jedenácté sezóny televizní taneční soutěže StarDance aneb když hvězdy tančí jsou v plném proudu. Živé přenosy proběhnou opět na podzim na obrazovkách České televize. Na které osobnosti se budeme moci letos těšit, to je zatím tajemství. Ví se pouze to, že nabídku dostal vítěz poslední řady – tanečník Dominik Vodička. Se kterou českou herečkou, zpěvačkou nebo sportovkyní utvoří taneční pár, na to si ale musíme počkat.

Odborným poradcem už také nebude dvojnásobný vítěz soutěže Jan Onder, na této pozici jej nahradí tanečník Marek Zelinka.

Samozřejmě by také bylo skvělé, kdybychom se v jedenácté řadě dočkali něčeho podobného jako v roce 2016, kdy se tanečníci z BDS Academy postarali o propagaci tanečního stylu Street Dance formou reportáží a výukových videí nazvaných StreetStarDance.

Nejlepší vítězný pár

Který z deseti zmíněných vítězných párů byl podle vás nejlepší? Komu jste nejvíce fandili? Byla to olomoucká tanečnice Kristýna Coufalová se svým tanečním partnerem Romanem Vojtkem nebo někdo jiný? Dejte nám vědět do diskuze pod článkem.

Recent Posts

World Of Dance: Největší světová taneční značka je už i v ČR

World Of Dance - přední světová značka tanečních soutěží a televizních reality show už oficiálně působí i v Česku. Pojďme…

20/12/2023

Netflix v roce 2023: Taneční filmy, seriály a dokumenty

Taneční filmy, seriály a dokumenty, které jsou dostupné na streamovací službě Netflix v roce 2023. Tady je aktuální seznam 45…

22/11/2023

50 let Hip Hopu: Cesta plná příběhů, které změnily taneční svět

Hip Hop slaví 50. výročí svého vzniku. Nejen pro tanečníky je to významný milník. Co nám uplynulých 50 let Hip…

12/08/2023

Děti a pohyb v roce 2023: Taneční kroužek je nejlepší volba

Jak jsou na tom v roce 2023 děti a pohyb? A proč je taneční kroužek velmi často ideální volba, jak…

01/08/2023

Summer hity 2023: Devadesátky jsou zpět a určitě vás roztancují

Letní hudební hity roku 2023 se vrací do 90. let a to nás moc baví. Pojďte si zatancovat na ty…

20/07/2023

Pohybem ke zdraví: Zdravotní benefity tance, které byste nečekali

Tanec je zábava a radost. Kromě toho ale tancování poskytuje zdravotní benefity, o kterých možná nemáte tušení. Proč se vyplatí…

10/07/2023

Přihláška do kroužku

[fruitful_btn color="primary" width="100%" size="extra-large" icon="fas fa-chevron-circle-right" icon_position="left" link="https://www.331.cz/prihlaska/streetdance-kids/"]VYPLNIT PŘIHLÁŠKU[/fruitful_btn]

Další taneční kurzy

Hledáte něco jiného? V 331 Dance Studiu Olomouc najdete taneční kroužky a taneční kurzy pro všechny věkové kategorie.

[fruitful_btn color="secondary" width="100%" size="small" icon="fas fa-chevron-circle-right" icon_position="left" link="https://www.331.cz/tanecni-kurzy"]VYBRAT JINÝ KURZ[/fruitful_btn]

Přihláška do kurzu

[fruitful_btn color="primary" width="100%" size="extra-large" icon="fas fa-chevron-circle-right" icon_position="left" link="https://www.331.cz/prihlaska/streetdance-styles/"]VYPLNIT PŘIHLÁŠKU[/fruitful_btn]

Další taneční kurzy

Hledáte něco jiného? V 331 Dance Studiu Olomouc najdete taneční kroužky a taneční kurzy pro všechny věkové kategorie.

[fruitful_btn color="secondary" width="100%" size="small" icon="fas fa-chevron-circle-right" icon_position="left" link="https://www.331.cz/tanecni-kurzy"]VYBRAT JINÝ KURZ[/fruitful_btn]

COVID-19

[fruitful_btn color="primary" size="large" link="#uvodni-slovo"]Úvodní slovo[/fruitful_btn]
[fruitful_btn color="danger" size="large" link="#opatreni"]Aktuální opatření[/fruitful_btn]
[fruitful_btn color="danger" size="large" link="#aktualni-informace"]Aktuální informace[/fruitful_btn]
[fruitful_btn color="primary" size="large" link="#odkazy"]Odkazy[/fruitful_btn]