Profily a rozhovory

Keone & Mari Madrid: Nejslavnější taneční pár současnosti

Známí tanečníci Keone a Mariel Madrid tvoří zřejmě nejoblíbenější taneční pár na světě. Věnují se modernímu tanci a tvorbě choreografií.

Keone & Mari: Taneční pár, který musíte znát

„Ten taneční pár z videoklipu Ed Sheerana.“
„Ten taneční pár z videoklipu Justina Biebera.“
„Ti z World Of Dance.“

Dnes si představíme v současné době pravděpodobně nejoblíbenější taneční pár, který tvoří dva američtí tanečníci Keone Madrid a Mariel Madrid.

Proslavili se zejména tím, že jejich párové tance často vyprávějí příběhy, od kterých je těžké se odtrhnout. Spolu s perfektní taneční technikou to z nich dělá jeden z nejlepších párů, které můžeme na světové taneční scéně najít. Mimo to, že spolu tančí, navíc tvoří pár i v reálném životě.

Na YouTube najdete jejich společný kanál pod jménem Keone and Mari. Ten sleduje cca 350 000 lidí, které zajímá tanec a obdivují tuto dvojici. Dokázali zaujmout nejen tanečníky Contemporary Dance, jejich videa totiž často přesahují hranici jednotlivých tanečních stylů. Právě proto mají hodně obdivovatelů i mezi fanoušky Street Dance.

Každý z jejich tanců představuje hluboký a dojemný nebo naopak zábavný příběh, který nám ukazují za pomoci kroků a pohybů. Keone a Mari toho ale na kontě mají mnohem víc, než jen jeden slavný YouTube kanál …

Keone & Mari Madrid

Vytvořili choreografii pro nový animovaný film Us Again

Keone a Mari si postupně vybudovali kariéru, o které sní mnoho tanečníků. Napříč Spojenými státy je poptávka po jejich choreografiích, které vyprávějí příběhy do hudebních klipů, divadelních představení i filmů.

Díky tomu se společně podíleli na choreografiích pro krátký animovaný film Us Again od společnosti Walt Disney Studios Motion Pictures, kde animované postavičky tančí v centru New Yorku a vzpomínají na mládí. I když jde o pouze sedmiminutový snímek, má velmi kladné recenze.

Snímek Us Again měl premiéru 3. března 2021 a většina diváků se s ním setkala díky filmu Raya a poslední drak. Us Again zde totiž figuruje jako krátký „předfilm“. Od 4. června 2021 bude navíc snímek zdarma ke shlédnutí na platformě Disney+.

Jejich práci obdivují Ed Sheeran i Justin Bieber

Taneční pár Keone a Mari Madrid je žádaný i v mnoha tanečních videoklipech. Určitě si je vybavíte díky videu Love Yourself od Justina Biebera z roku 2015.

Jejich práci obdivuje ale například také Ed Sheeran, který je přizval ke spolupráci na videoklipu k singlu Thinking Out Loud už o rok dříve.

Seznam hudebních videí, ke kterým vytvářeli taneční choreografie, tímto ale zdaleka nekončí. Spolupracovali také s dalšími hudebníky jako Billie Eilish, Mariah Carey, Mark Ronson, Flying Lotus nebo Kendrick Lamar.

Velmi oblíbení jsou i mezi jihokorejskými k-pop interprety, za všechny jmenujme např. BTS, Taemin, Shinee, GOT7 nebo Taeyang.

Zabodovali v reality show World Of Dance

Keone a Mari Madrid byli v roce 2017 pozváni do premiérové řady televizní show NBC World Of Dance. Ta byla skutečně hvězdně obsazená, kromě nich se zúčastnili např. Super Cr3w, Kinjaz, Quick Style, Fik-Shun a další. Přestože v této televizní taneční soutěži nakonec nestačili na vítězné Les Twins, zaznamenali obrovský úspěch. Dostali se do finále a mnozí fanoušci si dodnes myslí, že se vítězi soutěže měli stát právě oni.

V minulosti byli také nominování na MTV Video hudební ceny za nejlepší choreografii.

Založili si své vlastní taneční studio v Kalifornii a v rámci něj pořádají celou řadu workshopů. Velmi populární byly zejména jejich mezinárodní taneční kempy. V současnosti sice nemohou tanec vyučovat prezenčně, ale nabízí online taneční výcvikový program Building Block 360, který je přístupný všem tanečníkům, kteří se chtějí zlepšovat bez rozdílu. Vyzkoušet ho tedy můžete i vy, a to za cenu od 15 dolarů měsíčně.

Vlastní show na Broadwayi

Velkým úspěchem pro tento taneční pár bylo dozajista i to, že dostali možnost naplánovat vlastní celovečerní show Off-Broadway s názvem Beyond Babel. Na této show se podílejí se světoznámým brooklynským Hideaway Circus.

Představení je inspirované nesmrtelným dramatem Shakespeara, Romeo a Julie, a zavede vás do příběhu plného napětí, lásky a emocí, které jsou všechny vyprávěny za pomoci tance. Nejenže je představení na velmi vysoké taneční úrovni, velmi zajímavé jsou také všechny efekty a kulisy.

Osobní život tanečního páru Keone & Mari

Keone i Mari Madrid pocházejí z filipínských rodin, které se usadily v USA. Poprvé se potkali v tanečním souboru Choreo Cookie, za kterým se Mari přistěhovala z Colorada do San Diega, když jí bylo 23 let. Zatímco ona se v tomto souboru stala tanečnicí, Keone celý soubor řídil a vytvářel pro tanečníky choreografie. Začali spolu tančit, a nakonec se v roce 2012 vzali. Společně si poté založili taneční studio ve městě Carlsbad v Kalifornii, kde začali tanec vyučovat.

Později si spolu založili dnes velmi úspěšný YouTube kanál a založili rodinu. V roce 2019 se jim totiž narodila dcera, kterou pojmenovali Numah. Z množství projektů, které měli rozdělané napříč Spojenými Státy, bohužel sešlo kvůli pandemii koronaviru. Mladý pár se vrátil zpět do Kalifornie, kde bydlí v městečku Carlsbad nedaleko San Diega.

Stejně jako Keone a Mari můžete tancovat i vy. A to buď na našich tanečních kurzech v Olomouci nebo prostřednictvím online tanečních lekcí kdekoliv v ČR.

Recent Posts

World Of Dance: Největší světová taneční značka je už i v ČR

World Of Dance - přední světová značka tanečních soutěží a televizních reality show už oficiálně působí i v Česku. Pojďme…

20/12/2023

Netflix v roce 2023: Taneční filmy, seriály a dokumenty

Taneční filmy, seriály a dokumenty, které jsou dostupné na streamovací službě Netflix v roce 2023. Tady je aktuální seznam 45…

22/11/2023

50 let Hip Hopu: Cesta plná příběhů, které změnily taneční svět

Hip Hop slaví 50. výročí svého vzniku. Nejen pro tanečníky je to významný milník. Co nám uplynulých 50 let Hip…

12/08/2023

Děti a pohyb v roce 2023: Taneční kroužek je nejlepší volba

Jak jsou na tom v roce 2023 děti a pohyb? A proč je taneční kroužek velmi často ideální volba, jak…

01/08/2023

Summer hity 2023: Devadesátky jsou zpět a určitě vás roztancují

Letní hudební hity roku 2023 se vrací do 90. let a to nás moc baví. Pojďte si zatancovat na ty…

20/07/2023

Pohybem ke zdraví: Zdravotní benefity tance, které byste nečekali

Tanec je zábava a radost. Kromě toho ale tancování poskytuje zdravotní benefity, o kterých možná nemáte tušení. Proč se vyplatí…

10/07/2023

Přihláška do kroužku

[fruitful_btn color="primary" width="100%" size="extra-large" icon="fas fa-chevron-circle-right" icon_position="left" link="https://www.331.cz/prihlaska/streetdance-kids/"]VYPLNIT PŘIHLÁŠKU[/fruitful_btn]

Další taneční kurzy

Hledáte něco jiného? V 331 Dance Studiu Olomouc najdete taneční kroužky a taneční kurzy pro všechny věkové kategorie.

[fruitful_btn color="secondary" width="100%" size="small" icon="fas fa-chevron-circle-right" icon_position="left" link="https://www.331.cz/tanecni-kurzy"]VYBRAT JINÝ KURZ[/fruitful_btn]

Přihláška do kurzu

[fruitful_btn color="primary" width="100%" size="extra-large" icon="fas fa-chevron-circle-right" icon_position="left" link="https://www.331.cz/prihlaska/streetdance-styles/"]VYPLNIT PŘIHLÁŠKU[/fruitful_btn]

Další taneční kurzy

Hledáte něco jiného? V 331 Dance Studiu Olomouc najdete taneční kroužky a taneční kurzy pro všechny věkové kategorie.

[fruitful_btn color="secondary" width="100%" size="small" icon="fas fa-chevron-circle-right" icon_position="left" link="https://www.331.cz/tanecni-kurzy"]VYBRAT JINÝ KURZ[/fruitful_btn]

COVID-19

[fruitful_btn color="primary" size="large" link="#uvodni-slovo"]Úvodní slovo[/fruitful_btn]
[fruitful_btn color="danger" size="large" link="#opatreni"]Aktuální opatření[/fruitful_btn]
[fruitful_btn color="danger" size="large" link="#aktualni-informace"]Aktuální informace[/fruitful_btn]
[fruitful_btn color="primary" size="large" link="#odkazy"]Odkazy[/fruitful_btn]